İbrahim Bodur, Vefatının Üçüncü Yılında Özlemle Anıldı

2016 yılında aramızdan ayrılan Kale Grubu'nun Kurucusu, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Eski Başkanlarından merhum Dr.

UHA-Ulusal Haber Ajansı Yayın Grubu

2016 yılında aramızdan ayrılan Kale Grubu’nun Kurucusu, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Eski Başkanlarından merhum Dr. (h.c) İbrahim Bodur’un aziz hatırasını yad etmek ve onu vefatının üçüncü yılında anmak için tören düzenlendi. Merhum Dr. (h.c) İbrahim Bodur’un kızı, aynı zamanda İSO Meclis Başkanı da olan Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay’ın ev sahipliğindeki törene İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı, İSO Meclis Başkan Yardımcıları Ayhan Yavrucu, İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Vehbi Canpolat ve Mustafa Tacir ile İSO Meclis Başkanlık Divanı Katip Üyesi Kemal Karabel de katıldı.

Ailesi, Kale Grubu çalışanları, iş ortakları, dostları ve çok sayıda davetlinin katılım gösterdiği anma gecesi, İbrahim Bodur’un hayatından kesitler sunan "Her Anına Değer" isimli sergi ile başladı. Davetliler iftar yemeğine geçmeden, İbrahim Bodur'un dokunduğu her ana kattığı değerden yola çıkarak, ailesinden iş hayatına memleketi için yaptıklarından müzik tutkusuna varan geniş bir yelpazede "değer verdiği, değerini bildiği, değer kattığı" anlara şahitlik ettiler. Sergide İbrahim Bodur’un elinden çıkan şiirlerinden, güfteleri ve çektiği mini filmlere; çalışma masasında yer alan telefonundan hesap makinasına, kamerasından kolonyasına, gözlüğünden sıklıkla kullandığı siyah şapkasına, defterlerinden pikap ve plaklarını içeren pek çok özel eşyasına; seramikçilik ve çinicilik konusundaki ustalık belgesinden ödül ve nişanlarına kadar hayatına ait pek çok anıya yer verildi.

Anma programı İbrahim Bodur için okunan duaların ardından iftar yemeği ile devam etti. Gecede bir konuşma yapan Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, İbrahim Bodur’suz geçen her gün ona olan özlemlerinin daha da arttığını ifade ederek sözlerine başladı. Ülkemizin parlak bir geleceğe ulaşması için temel çıpanın değerlerimiz olduğunu söyleyen Okyay, “İbrahim Bodur’un da aralarında bulunduğu altın kuşak sanayicilerin baş tacı ettiği memleket sevdası, insan sevgisi, üretim aşkı gibi değerleri, yarınlarımızın kutup yıldızı yapmak zorundayız. Ancak bunu sağlayabilirsek yarınlara anılmaya değer hikayeler bırakabiliriz” dedi.

Sanayinin Anadolu’ya yayılmasının öncü isimlerinden

Türkiye’nin sanayileşmesine adanmış bir hayat yaşayan İbrahim Bodur, 1957 yılında Çanakkale’nin Çan ilçesinde Çanakkale Seramik’i kurarak, Türkiye’de özel sektör eliyle sanayinin Anadolu’ya yayılmasının öncülerinden biri oldu. Seramikle topraktan başladığı yolculuğu savunma ve havacılıkla gökyüzüne taşıyan Bodur, Çanakkale’den Erzurum’a, Mardin’den İzmir’e, İstanbul’dan İtalya’ya uzanan onlarca fabrikaya, bugün her biri kendi alanında lider 20 şirkete ve 5 bini aşkın çalışana sahip olan Kale Grubu’nu kurdu. On binlerce öğrenci okutan ve binlerce işsize meslek edindiren Dr. (h.c.) İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı’nın, TÜSİAD’dan İSO’ya kadar bugün ülkenin en önemli STK’ları arasında yer alan çok sayıda kurumun kuruculuğu ve başkanlığı gibi birkaç ömre sığabilecek başarılara imza attı. Çekoslovakya ve İtalya’dan devlet nişanı sahibi olan İbrahim Bodur, 1997 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Üstün Hizmet Madalyasına ve 2006 yılında TBMM Üstün Hizmet Ödülüne layık görüldü. Kale Grubu’ndaki Başkanlık görevini 2007 yılında kızı Zeynep Bodur Okyay’a devreden İbrahim Bodur, ömrünün son döneminde grubun onursal başkanı olarak çalışmalarını sürdürdü.